学术活动
 
当前位置: 首页>>学术活动>>正文
  • 理学院数理讲坛(2017年第32讲)
  • 发布时间:2017年06月21日 10:02 作者: 点击:[]
  • 理学院数理讲坛2017年第32讲)

    报告题目: Dirichlet Series and Langlands Program

    报告人:  江迪华教授

      位: 美国明尼苏达大学

    报告时间:2017627日(星期二)下午 14:00-15:00

    报告地点:阳明学院303

    报告摘要:Given a sequence of numbers, one may form a Dirichlet series. The structure of those numbers is detected by the analytical properties of the Dirichlet series. In this lecture, I will explain how the theory  of automorphic forms and the Langlands program get deeply involved in the investigation of such a classical problem.

    报告人简介:

       江迪华, 浙江温州人。他于1994年在俄亥俄州立大学获得博士学位。先后在伯克利美国国家数学研究所做博士后、耶鲁大学做Gibbs Instructor, 曾两度访问普林斯顿高等研究院, 于2004年晋升为明尼苏达大学正教授,是自守表示理论及Langlands纲领领域国际著名专家。他的研究工作曾荣获Sloan研究奖、并连续25年获得美国国家自然科学基金的资助。他的研究结果发表在包括 Annals of Math., Invent. Math., Journal of Amer. Math. Society, Journal of European Math. Society 等世界著名数学杂志。

    上一条:理学院数理讲坛(2017年第33讲) 下一条:理学院数理讲坛(2017年第31讲)

    关闭